Skip to main content
0
Magische Informatie

Welke soorten Goochelaars zijn er?

Er zijn veel soorten goochelaars, waaronder podiumgoochelaars, close-up/tafel of walkaround goochelaars, mentalisten, kindergoochelaars, escapologen en illusionisten. Ze zijn allemaal goochelaars, maar dan net iets anders.  Maar veel goochelaars combineren ook vaak. Zo is een close-up magician in veel gevallen ook een podiumgoochelaar. Sommigen doen zowel shows voor kinderen als volwassenen….  Welke soorten Goochelaars zijn er? Een overzicht.

Welke soorten Goochelaars zijn er?

Podiumgoochelaar

Podiumgoochelaars voeren meestal grootschalige illusies en trucs uit voor een live publiek.  Ze entertainen een hele zaal tegelijk en zijn uiteraard het middelpunt van de belangstelling, net zoals een standup comedian.  Velen zijn dan ook te zien in avondvullende zaalshows. Ze worden ook wel illusionisten genoemd.  Op een podium onder veel licht en vuur, en uiteraard achter een grote zwarte doek, een krokodil omtoveren tot een olifant? De Eifeltoren wegtoveren voor jouw neus? Of de klassieker van alle tijden, een mooie dame in veel te schaarse kledij in twee zagen en haar dan terugbrengen? Da’s allemaal het werk voor een illusionist!

Close up of tafelgoochelaars

Close-up goochelaars, ook wel genoegd als Walkaround of tafelgoochelaars, voeren kleinere trucs en illusies uitvoeren in een meer intieme setting.  Inderdaad, aan tafel of aan de bar in een receptie of restaurant. Kaarttrucks en magie met munten zijn hier nogal in trek, maar het kan alle kanten uit!  Close up goochelaars hoeven niet per sé onder te doen voor de illusionisten op grote podia! Een stevige portie magie kan even hard de wereld op de kop zetten voor de toeschouwers!

Streetmagician of Straatgoochelaar

Streetmagicians of straatgoochelaars zijn… welja, goochelaars op straat! Ze dweilen de straten rond en tonen hun magisch kunnen aan iedereen die passeert en het wil zien. Sommigen hopen dan ook om een fooi te krijgen, hoewel dit meestal niet de reden is waarvoor de meeste straatgoochelaars buiten komen. Meestal doen ze het voor de fun en de kick om hun passie te kunnen tonen aan de nietsvermoedende meugte.

Mentalisten

Mentalisten kunnen op bovennatuurlijke wijze jouw gedachten lezen, kennen je persoonlijk, inclusief jouw karakter (hoewel ze je nog nooit ontmoet hebben…) en zelfs in de toekomst kijken!  In elk gevcal kunnen ze goed doen alsof!  Meestal is hypnose ook een onderdeel van hun kunnen!

Kindergoochelaars

Kindergoochelaars zijn vooral podiumgoochelaars die shows geven voor… (je raadt het nooit…) kinderen! Meestal van 3 tot 10 jaar, want boven de 10 zijn de meeste kinderen vooral in hun smartphone geïnteresseerd… (veralgemening niet meegerekend).  Het betere clowswerk, schmink en ballonnen zijn hier ook nooit veraf.

Escapologen

Escapologen gespecialiseerd zijn in het ontsnappen aan beperkingen of andere gevaarlijke situaties. Geboeid in een dwangbuis, ondersteboven in een grote aquarium vol water, proberen te ontsnappen?  Da’s hun ding.  Dit komt niet zonder effectief gevaar. Onze allerbekendste escapoloog in het lijstje is zeker en vast Houdini, die helaas verdronk tijdens één van zijn stunts.

Een goochelaar die alles doet?

Weet je nog de vraag: Welke soorten Goochelaars zijn er?  Antwoord is veel. is het dan een goed idee dat een goochelaar alle stijlen doet? Vergelijk het met een bouwvakker die beweert zowel jouw dak te leggen, jouw loodgieterij op zich te nemen, de ramen en deuren te steken, de muren te metsen en nog even rap de beerput te plaatsen…. Hoe hard ga je die fijne man geloven?  Inderdaad, het is beter te focussen op één of een handvol talenten dan alles achterna te jagen.  Zo ook voor goochelaars. Een goochelaar die beweert zowel zaalshows, als kindershows, close-up shows, uit een betonmixen kan kruipen en nog als mentalist wat gedachten te lezen, is misschien niet de beste keuzen…

Wat zijn en doen de Magic Dudes?

Waar Inno vooral een mentalist is, heeft Jovo de vibe van een street magician. Beide tonen hun magie zowel op het podium als op close-up. Van Kindershows, escapisten en grote illusies waar we vrouwen in stukken zagen, blijven we ver weg

De Magic Dudes zijn ook één van de weinige goochelaar die betaalbaar een show brengen aan huis… in jouw woonkamer!  We houden sterk van het persoonlijk contact… wat nooit groter is dan gezellig in jouw living!

De Magic Dudes verzorgen voor jou close-up shows, zaalshows en woonkamershows die jouw wereld op zijn kop zal zetten!