Skip to main content
0
Magische Informatie

Entertainment is alles!

Ik las ooit in een boek over hoe een goochelact te brengen: “Mocht je echt toverkrachten hebben, maar het niet enthousiast, grappig of boeiend kunnen brengen, dan zou het nog altijd saai zijn om als toeschouwer naar te kijken!”

Als statement kan dit wel tellen, niet? Het liet me niet meer los. Ik besefte meer en meer waat het als goochelaar om draait: het entertainen van het publiek! Goochelen valt onder de podiumkunsten. Met andere woorden, mensen komen kijken naar ons goochelaars in hun vrije tijd om een goede tijd te hebben. Kijken naar een goochelaar die een kwartier lang zonder meer konijnen uit een hoed tovert, of kaarten uit zijn mouw, of wat dan ook… zal al na maximum 2 minuten gaan vervelen. Tenzij de goochelaar het hilarisch kan maken, of telkens meer en meer onwaarschijnlijk.

Hoe dan ook, we zien helaas maar al te vaak collega’s die de kunst van het entertainen vergeten. Of ondergeschikt vinden aan de magie die ze brengen. Uiteraard, iemand wegblazen en in verstomming achterlaten nadat hij of zij iets magisch gezien heeft, zal zeker zijn effect hebben.

Nee, we zijn geen stand-up comedians en uiteraard blijft de magie centraal. Maar in eerste plaats is het onze taak om mensen een fantastische namiddag of avond te bezorgen. Als ze niet gelachen hebben is dit volgens ons een gemiste kans.

Bij de Magic Dudes staat entertainment hoog in het vaandel! De magie is belangrijk, maar boven alles moet je een goede tijd hebben gehad. Lachen en menselijk contact zijn onze prioriteit!